23 Haziran 2016 Perşembe

DUYGU SÜNGERİ MİSİNİZ?

DUYGU SÜNGERİ MİSİNİZ?
Hayatımızdan bir yılı daha geride bırakırken her yeni yıl dilekleri için bir çok hayal kurarız isteklerde bulunuruz hatta Noel Baba’dan medet umarız aslında isteklerimizi gerçek eksiklerimize göre değil eksik olduğunu düşündüğümüz şeyler için kullanıyoruz. Peki yeni yılda Duygu Süngeri” olmayacağım diye bir dilemeye ne dersiniz.
Stres, korku, heyecan, öfke, kızgınlık… Bunlar birkaç tanesi ve daha fazlasını yaşadığımız bu hislerin hepsi hayatımızda daima mevcutlar. İnsan bu enerjileri başkalarından da “kapabiliyor”. Eğer siz de bir nevi duygu emen sünger gibiyseniz, başkalarının olumsuz duygularından nasıl kaçınmanız gerektiğini öğrenmelisiniz böylelikle daha mutlu ve huzurlu yaşayabilirsiniz.

Olumsuz duyguların kaynağı birbirinden farklı olabilir; bizzat sizden de kaynaklanabilir, bir başkasından da almış olabilirsiniz veya karışım da olabilir.
1. Olumsuz duyguları çekmeye elverişli olup olmadığınızı fark edin
Yoksa siz de “duygu emici sünger misiniz?
Bunu anlamak için birkaç ipucu:
İnsanlar sizin için “aşırı hassas” diyorsa, bilin ki bu bir iltifat değil.
Başka insanların korku, gerginlik, stres gibi duygularını kendi bedeninizde ve ruhunuzda  hissedip, bunları kendi problemleriniz gibi çözmeye çalışıyorsunuz. Bu kişiler, sadece tanımadıklarınız değil; ailenizden, arkadaşlarınızdan biriside olabilir.
*Kalabalık bir ortamda kolayca mutsuz olabiliyorsanız.
*Koku, ses veya uzun süreli konuşma kolayca sinirlerinizi bozuyorsa.
*Enerjinizi toplamak ve kendinize gelmek için yalnız kalmaya ihtiyaç duyuyorsanız.
*Hislerinizi uzun süre muhafaza edemiyorsunuz ve  hisleriniz çabuk değişebiliyorsa.
*Cömert, fedakâr ve iyi bir dinleyiciyseniz.
*Her zaman bir kaçış planınızın olmasını seviyorsanız.
Örneğin, buluşmalara kendi aracınızla gidip kimseye bağlı kalmayıp istediğiniz zaman ayrılma rahatlığı yaşamak istiyorsan.
*Yakın ilişkilerdeki samimiyet sizde kontrolü kaybetmişlik hissi yaratıyorsa.
Kendinize itiraf edebilirsiniz, siz bir “DUYGU SÜNGERİSİNİZ”.
2. Süngerin nasıl oluştuğunu bulun
O zaman kaynağı bulmak için kendinize şu soruyu sorun, “Bu sizin kendi hissiniz mi, yoksa başkasına mı ait?”. İkisi de olabilir. Eğer yaşadığınız korku veya öfke hissi size aitse, bunun nedenini araştırın, gerekirse profesyonel yardım alın. Örneğin; sinemadan dönüşte eve gelirken, izlediğiniz filmi beğenmiş olmanıza rağmen öfke hissi taşıyorsanız, yakınınızda oturanların depresyonunu çekmiş olabilirsiniz. Veya alışveriş merkezi, konser alanı gibi kalabalık ortamlarda kendinizi mutsuz hissediyorsanız, etraftaki negatif enerjiyi çekiyorsunuz demektir.
3. Kaynaktan Uzaklaşın
Kendinizi kötü hissettiğinizde bulunduğunuz yerden en az 20- 30 adım uzağa gidin, bu size duruma uzaktan daha objektif bakma ve duygu değişimi farkındalığı yaratır ve  yaşadığınız olumsuz hisler bir anda değişebilir. İnsanlardan uzaklaşırken kendinizi kötü hissetmeyin, alışveriş merkezinde oturduğunuz sandalyeyi değiştirirken çekinmeyin.
4. Nefesinize Odaklanın
Nefes öz demektir eğer nefesinize hatta diyaframınıza odaklanırsanız  kendi özünüzle iletişime geçmiş olursunuz. Birkaç dakika karnınıza doldurduğunuz havayı aldığınız süreden daha uzun sürede ve kontrol ederek yavaşça verirseniz  içinizdeki  o negatif hissi dışarı soluyup, sakinliği içinize çekebilirsiniz. Bunu yaparak olumsuz hislerden uzaklaşabilirsiniz.
5. Kırgınlıklarınızı saklandıkları yerden çıkarın
Negatif duygular karın bölgemizde toplanırlar  o yüzden stresli dönemlerde önce midemize vurur tüm olumsuzluklar, hepimizde enerji  midemizin yakınındaki duygu merkezinde toplanır. Stresten arınmak için avuç içinizi midenize götürün ve bir süre bu şekilde durun karın bölgenizin genişleyip ferahladığı hissini yaşayana kadar elinizin sıcaklığı ve olumlu enerjisi sizi nötür hale getirsin.
6. Kalkanları devreye sokun
Bedeninizi saran beyaz bir ışık olduğunu ve bu ışığın negatif hislerin içeri girmesine engel olarak sizi koruduğunu düşünün. Bir nevi bir kalkan tarafından kendinizi koruduğunuzu hissedin ve artık başkalarının olumsuz duygularını sünger gibi çekmeyi bırakın.
Olumlu hisleri beslemek, uzun dönemde insanı daha güçlü kılar.
  
7. Duygusal yüklenmeyi yönetin
Başkalarının duygularını sırtlamayın ve bunun için kendinizi parçalamayın. Bunun yerine yeni yöntemler geliştirin. Örneğin sizi mutsuz eden “duygu vampirlerini” tespit edin ve kendinizi onlara karşı koruyun, stresli bir durum öncesinde protein açısından zengin gıdalarla beslenin, zor durumlardan kurtulmak için başkalarına değil kendinize güvenin, sizi sömürmek isteyenlere karşı sınırlar belirleyin, kendinize özel bir alan yaratın ve başkalarından da buna saygı duymalarını isteyin, fırsat yaratın ve  meditasyon yapın.
8. Pozitif insanlarla ve durumlarla vakit geçirin
“Alimle eyle sohbet bulursun mertebe, cahille düşüp kalkma dönersin merkebe”  
Ne kadar yüksek enerjili ve pozitif insanlarla birlikte zaman geçirirseniz o kadar çok pozitif bir hayatınız olur, ancak bile bile negatif insanlara yani enerji vampirlerine enerjinizi emdirirseniz o kadar negatif bir hayatınız olur.
Başkalarının içindeki iyiliği görmeyi bilen arkadaşlarınızı arayın, umutlu insanları dinleyin, başkalarının kendine olan inancını dinleyin, umutlu şeyler söylemeye gayret edin. 9.
Telefonu değil birazda “KENDİNİZİ ŞARJ EDİN”
Pilinizi kimlerin bitirdiğini eminim biliyorsunuz o zaman önce telefonda yaptığınız gibi şarj yiyen uygulamaları kapalı tutalım ki enerjimiz daha çok dayansın. Eğer bir enerji kutusu taşımıyorsanız yanınızda o zaman ne yapacağımızı artık biliyoruz.

Yeni yıldan ne isterseniz isteyin önce enerji isteyin, size istediğiniz her şeyi yaptıracak mutlu edecek ve başarıya taşıyacak enerji bugünün en değerli mücevheridir onun kıymetini bilin.
Bir yaşlıyla sohbet edin ilk şikayeti artık enerjisinin ve gücünün kalmadığıdır çünkü yapmayı istediği o kadar çok şey vardır ki ve tek engel budur ruh değil beden enerjisini kaybeder.
Artık Noel Baba’dan beklemeyin;
“Zaman varken harekete geçin, enerjiniz varken yapın”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder