23 Haziran 2016 Perşembe

Kadınlara en büyük armağan GÜVEN’dir.

Kadınlara en büyük armağan GÜVEN’dir.

Kadın ve erkeğin önceliği ne? İyi niyetli davranışlar eşler tarafından neden yanlış anlaşılır?
Kadında mı ego fazla yoksa erkekte mi?

Yaşadığımız şiddet dünyasında uğradığı canice ve insanlık dışı saldırı ile gencecik yaşta hayatını kaybeden Özgecan Aslan’ı ve nice Özgecan’ları hiçbir zaman unutmayacağız ve onların hayatlarına mal olan ne varsa daima karşısında durmaya devam edeceğiz. Kadınlar aslında yaradılışın ve varoluşumuzun sebebi, gerçekten çok değerliler hayat verenler, yetiştirenler, fedakarlar ve ezilenler aslında istedikleri çok büyük ve olmayacak şeyler değil çok küçük ve daha çok duygu dolu şeyler. Bu ay ben de şiddetten uzak durmak için ve kadınların aslında ne istediğini bulmak için yazdım.

Kadın önce paylaşmak ve yakınlık ister!

Kadınların erkekler konusunda en çok dile getirdikleri şikayetler; erkeklerin onları dinlemediği ve anlamadığıdır, kadın ilişkide önceliği paylaşmak ve yakınlık hissetmek ister. Erkeğin önceliği ise
“Yetenekli, yeterli ve güçlü olduğunu hissetmektir. Erkekler doyumu başarıda ve sonuç almada bulurken, kadınlar paylaşma, değer verilme ve önemseme de yaşarlar. 
Bir kadın eşini sevdiğinde onun gelişmesine yardımcı olmayı, erkeğinin eksiklerini gidermeyi ve düzeltmeyi görev bilir ve bunun için çalışır, doğal eğilimle hareket eden kadın bunu yaparken de eşini koruduğunu düşünür. Bu süreçte erkek değişik bir şekilde düşünerek karısı tarafından yönetildiğini düşünür erkek istemeden kadının erkeğe yardımından erkeğin güçsüzlük ve beceriksizlik duygusu çıkarsamasında bulunur. Bu yaklaşımda erkeğin yanlış anlamaması için çaba sarf etmek lazım

Kadınların Ruhunu Doyurmanın Sırrı

Kontrol Bende
Kadınlar bir erkekte beceremiyor duygusunu hissettirirse bu, kadın erkeği anlamıyor anlamına gelir. Bir kadın erkeğe kendisini iyi ve yeterli hissettirmelidir, erkeğe eğer ‘kontrol bende’ duygusunu yaşatırsa o erkeğe çok şey yaptırabilir. Erkek kendini güçlü hissetsin zaten kadın istediğini kolayca alacaktır.

Kadının egosunu destek olmak ve hisleri paylaşmak doyurur…
Kadınların egosunu doyuran destek görmek, destek vermek, paylaşmak, yardımcı olmak hisleridir. Kadın erkekten çok daha fazla estetiğe, sevgiye, iletişime, güzelliğe değer verir. Sevgi ve uyum onlar için daha önceliklidir. Bir erkeğin kazanmaktan veya tuttuğu takımının başarısından aldığı zevki kadın yakınlaşma ve paylaşma duygularıyla yaşar.  
Erkeğin kendisine yardım önerildiğinde bunu zayıflık olarak algılaması psikolojik konulara ilgisinin azlığındandır. Psikolojik yardımı kabul etmeyi zayıflık gibi telakki eden bir erkek içgüdüleri ile hareket ediyordur. Bu da genelde kendisini aşamadığının işaretidir.



Erkeğe öğüt verirken dikkat!
Bir kadının erkeğe istemeden öğüt vermesi tenkit ya da eleştiri olarak algılanır. Erkeğin kendisini sorunlu, problemli, yetersiz ya da güçsüz hissetmesine meydan vermeden öğüt vermenin yolunu bulan kadın kendini aşmış ve yöneten taraf olmuş demektir. Erkekler bu açıdan çocuk gibidirler. Kabullenip sonra yönlendirilirlerse düşünce yanılgısına düşmezler. İşte size sihirli bir anahtar erkeklere çocuklara söz geçirir gibi yaklaşın kazanın.

En büyük armağan güven!
Eşlerin birbirlerine verecekleri en önemli armağan güvenlerini hissettirmeleridir. Bu aynı zamanda karşımızdakini onurlandırmanın en güzel yoludur. Bir kadın, erkeğin giydiği gömleğin pantolonuna uymadığını gördüğünde “Bu olmamış” derse erkek kendisini beceriksiz hisseder. Bu olmamış yerine “Bence böyle olsa sana daha çok yakışır” demek olumsuz duyguları bertaraf edecektir.
Ancak diğer taraftan kadın fikrini söylemediğinde kendisini işe yaramaz gibi zannedebilir elbette doğası gereği birazda müdahale etmeden duramaz. Bu noktada erkek kadının fikrine saygı duymayı bilmelidir. Farklı görüşü yapıcı olarak paylaşmayı becerebiliyorsa bir erkek kendisini yönetebiliyor demektir. Konunun püf noktası “Önce kabul et” düşüncesini alışkanlık haline getirmektir.


DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE KADINLAR İLE İLGİLİ İSTATİSTİK, ULAŞILAN SAYISAL BİLGİLER

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırmaya göre;

1. Dünyadaki işlerin %66’sı kadınlar tarafından görülüyor.

2. Buna karşın kadınlar dünyadaki toplam gelirin ancak %10’una sahipler.

3. Dünya’daki mal varlığının ise % 1’ine sahipler.

4. Başka bir değişle dünyadaki işlerin % 34’ü erkekler tarafından görülüyor ama erkekler dünyadaki toplam gelirin % 90’ına ve toplam mal varlığının % 99’una sahipler.

Türkiye’den Rakamlar

1. Şehirlerde evli kadınların % 18’i, köylerde de % 76’sı eşleri tarafından dövülüyor.

2. Kadınların % 57,7’si evliliklerinin ilk gününde şiddetle karşılaşıyor.

3. Aile içi suçların % 90’ını kadına karşı işlenen suçlar oluşturuyor.

- Aile içi şiddetin yüzde 87'si, kadınlara karşı işleniyor. Şiddetin yüzde 34'ü fiziksel, yüzde 53'ü sözlü olarak gerçekleşiyor. Bu oran gecekondu semtlerinde yüzde 97'lere çıkıyor.

- Kadınların yüzde 20'si okur-yazar değil.

- Lise ve daha üstü eğitimli 15-24 yaş grubunda bulunan kadınların yüzde 39.6'sı işsiz.

- Kadınların yüzde 40'ı görücü usulüyle evleniyor, yüzde 20'si ise nikahsız yaşıyor.

- Kadınların yüzde 55'i doğum kontrolü uygularken, yüzde 64'ü hamilelik döneminde doktora gitmiyor.

- Yılda 2 bin 500 kadın anne olmak isterken yaşamını yitiriyor.

- Eğitim gören 100 kadından sadece 2 tanesi yüksek öğrenim görüyor.

- Kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 27'lerde bulunuyor

- Türkiye'de kadınların yüzde 35.6'sı bazen, yüzde 16.3'ü sık sık aile içi tecavüze uğruyor.

KADINLARIMIZLA İLGİLİ İLKLER

İlk kadın jet pilotu Leman Altınçekiç, ilk kadın makinist Seher Aytaç, ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Morkaya idi. İlklere imza atarak kendilerinden sonra gelenlere örnek olan diğer Türk kadınlarını saygıyla anıyoruz.

Kadınlar hayatın temeli ve gücüdür. Şiddetten uzak, sağlıklı bir toplum için hepimize ve özellikle de  annelerimize büyük görev düşüyor. Her çocuğu bir anne yetiştirir ve her çocuk dünyaya geldiğinde boş bir kutudur içini ne ile doldurduğumuz çok önemli unutmayalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder